Legfontosabb rendszerek

Az egyes kineziológiai rendszerek más-más jellegű oldási meneteket és korrekciókat tartalmaznak.

One Brain

Magyarországon a legelterjedtebb a One Brain irányzat, ez egy agyat, egységes agyműködést jelent. Korregresszióval dolgozik, ami a fent ismertetett módon, izomteszteléssel deríti fel a kliens jelenbeli problémájával összefüggő múltbéli, elsősorban érzelmi jellegű traumákat.

A One Brain rendszer dyslexia felfogása eltér a pedagógiai szemlélettől: nemcsak olvasási zavart jelent, hanem minden bármire való képtelenséget, ez lehet például párkapcsolati, vagy kommunikációs nehézség, fóbia, stb.. Ezek oka a múltban keresendő, amikor egy érzelmi trauma hatására elkezdtük valamely képességünket blokkolni, ún. „lelki vakfolt” alakult ki. Például a gyerek otthon megtanulta a leckét, de amikor kimegy a táblához és felnéz rá, semmi nem jut az eszébe, lekapcsol az agya. Kiderülhet, hogy a felfelé nézés, ez a tekintetirány összekapcsolódott benne azzal az élménnyel, amikor otthon felnézett az őt szidó szülőre. Vagy például valaki nem szeret sok ember előtt beszélni, lehetséges, hogy az óvodában szerepelnie kellett és kinevették. A korregresszió során oldjuk ezt az érzelmi stresszt és megszűnik a jelenbeli probléma.

Brain Gym

Kifejezetten tanulási nehézségekre specializálódott a Brain Gym irányzat, amely gyermekeknél javítja az iskolai teljesítményt, olvasást, írást, számolást, és a magatartást is. Játékos formában, mozgásos gyakorlatokkal összehangolja a test és az agy, illetve a jobb és bal agyféltekék működését, energetikailag kiegyensúlyozza a látást-hallást, és segíti a mozgásintegrációt. Természetesen felnőtteknek is nagy hasznára válhat pl. munkahelyi teljesítményük, koncentrálóképességük, memóriájuk javításában.

Touch for Health

A harmadik jelentős irányzat a Touch for Health, vagyis gyógyító érintés, amely a hagyományos kínai orvoslásból vett át sok hasznos módszert, például az öt elem tanát, a meridiánok (a testünket behálózó energia csatornák), és az akupresszúrás pontok kezelését is alkalmazza. A rendszerben az izmokhoz meridiánok rendelődtek, és abból, hogy mely izom nem működik megfelelően, következtethetünk arra, hogy mely meridiánon van energia-elakadás. Ezt a meridiánt kezeljük különböző korrekciókkal, míg helyreáll az energetikai egyensúly.

TEK

Negyedik általam tanult irányzat a TEK, a Transzgenerációs Epigenetikus Kineziológia. Eszerint problémánk gyökere nemcsak a jelen életünk eseményei közt keresendő, hanem a családunk generációs hátterében, az őseink által átélt tapasztalatok, traumák közt. A módszerrel rátekinthetünk generációs múltunkra, az elődeink által létrehozott mintákra-modellekre és tudatosítva azokat változtathatunk jelenbeli életünkön. Az oldás hatására a családi tudattalan, a család közös energetikai mezője megváltozik, átalakul a generációkon átörökített minta és ez lehetővé teszi a valódi változásokat.

Kineziológiai technikákkal feltérképezhető, hogy melyik felmenőnknél blokkolódtak, vagy léptek működésbe azok a gének, amelyek a mi generációnkban a problémát okozzák.

Ilyen tipikus eset lehet egy családi hajlam a hízásra, de lehet családi hajlam egy adott típusú rákra, vagy cukorbetegségre, anélkül, hogy nyoma lenne a DNS-ben.

Generációkon átörökített mintára példa lehet egyfajta viselkedés, hozzáállás, pl. nálunk a nők mindig kiszolgálták a férfit, vagy mindig alárendeltek voltak – és a kliens csodálkozik, hogy miért kerül ő is hasonló helyzetbe, vagy pl. „semmit sem adnak ingyen, mindenért keményen kell megdolgozni” – és a kliens el sem tudja képzelni, hogy neki bármi könnyedén sikerülhet, vagy például „a férfiak mind egyformák”, stb…

Attractor Field Therapy

Az ötödik általam alkalmazott irányzat, amely nem kineziológiai módszer, de remekül beilleszthető a kineziológiai munkába, az AFT, Attractor Field Therapy, vagyis Erőtér Terápia. Dr. Kurt Ebert német származású amerikai pszichiáter dolgozta ki.

Minden gondolat és érzelem energiát generál. Bizonyos gondolatok alacsony szintű energiát generálnak, melyek károsak számunkra, míg a magas energiaszintű gondolatok jó egészséghez vezetnek. A gyakran ismételgetett tudatos vagy tudatalatti negatív attitűdök, hitrendszerek, gondolatok által kisugárzott energia felborítja a test energiarendszerét, és önmagukat állandósító energiamezőket hoz létre. Ezek az energiamezők nyilvánulnak meg betegségként a fizikai testben. Testünkben a betegség csupán megnyilvánul, az ok a láthatatlan energiamintánkban keresendő, melyet a folyamatosan felmerülő negatív gondolatminták generálnak.

Az AFT terápia lényege, hogy a meridiánok kezelésével hatást gyakorolunk az adott betegségért felelős energiamezőre. Célja a negatív energiaminták feloldása, és a harmonikus minta létrehozása.